Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης οι ιδιωτικοποιήσεις και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια.
 
Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15/9 ο πρ. βουλευτής Κέρκυρας και υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Στέφανος Σαμοΐλης, συνοδευόμενος από τους συνυποψήφιούς του Ευαγγελία Αλεξάκη και Γιώργο Βούλγαρη.

Η συζήτηση κυρίως επικεντρώθηκε στο ζήτημα της δημόσιας περιουσίας καθώς, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων, έχουν τεθεί στο στόχαστρο πολλές περιοχές, με πρώτο τον Ερημίτη στην Κέρκυρα, ενώ κίνδυνο ιδιωτικοποίησης αντιμετωπίζουν και ο Ίσσος, η Μπούκα κλπ. Η μεγαλύτερη βαρύτητα όμως, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, πρέπει να δοθεί στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, υπενθυμίζοντας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αποτροπή τους από πλευράς Περιφέρειας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε: «Είχαμε τη διαβεβαίωση από τον κ. Σαμοΐλη και τους υποψηφίους της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ότι και το κόμμα αλλά και οι ίδιοι θα συμπαραταχθούν στον αγώνα μας για την αποτροπή του ξεπουλήματος των 4 αεροδρομίων των Ιονίων Νήσων. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για να μπορέσουμε να αποδείξουμε, ακόμη και στους πλέον κακοπροαίρετους, ότι τα αεροδρόμια πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Εμείς, ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ετοιμάζουμε τη δική μας πρόταση για τη διαχείριση των αεροδρομίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο, φορείς τουρισμού κλπ.) και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε το αεροδρόμιο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου».

«Συντασσόμαστε στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων», δήλωσε από την πλευρά του ο Στέφανος Σαμοΐλης, υποστηρίζοντας ότι έρχεται καταιγίδα μέτρων υπέρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. «Ο λαός μας θα χάσει 20 δις. ευρώ αν ξεπουλήσουμε τα αεροδρόμια της χώρας, στη FRAPORT δηλαδή το γερμανικό δημόσιο. Το τρίτο μνημόνιο φέρνει και εθνική παράδοση εκτός από οικονομική και πρέπει να μας βρει αντιμέτωπους και όρθιους», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου