Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κέρκυρα δεν ξέχνα ούτε φοβάται τον φασισμό.

Η Κέρκυρα δεν ξέχνα ούτε φοβάται τον φασισμό.

Κέρκυρα 14/09/2015

Οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σχεδιάζουν, την Τετάρτη 16/9, κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην πόλη της Κέρκυρας. Λίγες μέρες πριν την επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του αντιφασίστα-αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, αυτοί που, εκτός των άλλων, είναι υπεύθυνοι για επιθέσεις σε μετανάστες, σε συνδικαλιστές και σε αγωνιστές της αριστεράς, οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες επιτέθηκαν σε Σύριους πρόσφυγες πολέμου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, υπό το πέπλο του ‘νόμιμου’ και αντημονιακού’ κόμματος ζητούν την ψήφο του κερκυραϊκού λαού.

Όμως το πραγματικό τους πρόσωπο δεν μπορεί να κρυφτεί. Με τη δράση τους και τη στοχοποίηση των ‘ξένων’ και των ‘διαφορετικών’ προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το κεφάλαιο και την αστική τάξη. Ο “αντιμνημονιακός” τους αγώνας μένει στα λόγια, ενώ ταυτόχρονα δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώσουν όρκους πίστης στην ΕΕ και το ευρώ (βλ. δηλώσεις Μιχαλολιάκου). Άλλωστε και η κοινοβουλευτική τους δράση αυτό έχει δείξει όταν, για παράδειγμα, ζητάνε περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές ή συναινούν στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς του Μ. Σάλλα.

Θεωρούμε εντελώς εσφαλμένη τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας το οποίο συναίνεσε να δοθεί ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου στη Χρυσή Αυγή, εν αντιθέσει με την επιλογή της ΕΡΤ να μην τους δώσει βήμα στο debate. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εξωθεσμική-εγκληματική οργάνωση των νεοναζί δεν έχει καμία θέση ούτε σε χώρους που υπηρετούν τον πολιτισμό, ούτε στα σπίτια μας (μέσω των τηλεοράσεων) και φυσικά ούτε στις πόλεις μας. Σε μια πόλη όπως η Κέρκυρα με ιστορική μνήμη για το ποιόν και τη δράση των φασιστών, όπου η Χρυσή Αυγή λόγω της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος έκλεισε τα γραφεία της και που η τοπική κοινωνία φώναξε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ποσοστό 72%, εκδηλώσεις μίσους, φασιστικής ρητορείας και μνημονιακών μονόδρομων δεν γίνονται ανεκτές.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό θέατρο την Τετάρτη 16/9 και ώρα 5μ.μ. Καλούνται οι πολιτικές οργανώσεις με αντιφασιστική δράση, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, εργατικά σωματεία, αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές κινήσεις, όποια άλλη συλλογικότητα της πόλης, κάθε αντιφασίστας και αντιφασίστρια, να συμμετέχουν μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Το μαζικό λαϊκό κίνημα, με τους ανυποχώρητους αγώνες του, είναι αυτό που θα δώσει την απάντηση και θα τσακίσει τον φασισμό.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου