Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μνημονιακές πολιτικές βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Κέρκυρας
της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Στέφανος Σαμοΐλης
Λευτέρης Μαρκάτης
Ευαγγελία Αλεξάκη
Γιώργος Βούλγαρης
Σπύρος Αρμενιάκος (Βίτος)
 
Οι μνημονιακές πολιτικές βλάπτουν σοβαρά την υγεία

R Οι μνημονιακές πολιτικές βλάπτουν σοβαρά την υγεία: αυτοκτονίες, λοιμώδη νοσήματα, αλκοολισμός, χρήση ουσιών, περιγεννητική θνησιμότητα, κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, καρδιαγγειακά νοσήματα, όλα σημειώνουν αύξηση στις μέρες μας εξ αιτίας της κοινωνικοοικονομικής πίεσης που βιώνει ο λαός μας.

R Οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν την δημόσια περίθαλψη: το ΕΣΥ μείωσε τη δυναμικότητά του κατά χιλιάδες νοσοκομειακά κρεβάτια, το προσωπικό του μειώθηκε δραματικά, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις είναι καθημερινές, οι δαπάνες για την δημόσια υγεία θα φτάσουν φέτος κάτω του 5% του ΑΕΠ με μείωση σχεδόν 50% σε σχέση με το 2008, η πρωτοβάθμια φροντίδα του ΠΕΔΥ διαλυμένη, ο ΕΟΠΥΥ σε ανομολόγητη χρεοκοπία και μόνιμη στάση πληρωμών.

R Οι μνημονιακές πολιτικές παράγουν νέες κατηγορίες εξαθλιωμένων: νεόπτωχων, ανέργων, κοινωνικά αποκλεισμένων, ανασφάλιστων με τεράστιες ανάγκες περίθαλψης και ανύπαρκτα μέσα να τις καλύψουν.

R Οι μνημονιακές πολιτικές συρρικνώνουν το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας της χώρας: χιλιάδες νέοι επαγγελματίες υγείας μεταναστεύουν, χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στη σύνταξη χωρίς να αναπληρωθούν.

R Οι μνημονιακές πολιτικές παρά τη λιτότητα εξακολουθούν να εκτρέφουν τα πιράνχας της ιδιωτικής υγείας: περισσότερες αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα (ΜΕΘ, διάγνωση-εργαστήρια, πρωτοβάθμια κ.ο.κ.), επιπρόσθετες πληρωμές ακόμα και από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετούνται από ιδιώτες, και οι ίδιες οι δημόσιες υπηρεσίες γίνονται πια πεδίο κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού παράνομα (φακελάκι, μίζες) ή νόμιμα (5εωρώ, απογευματινά ιατρεία κ.λπ.).

Με δυο λόγια: οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων έχουν οδηγήσει τον χώρο της υγείας στην χώρα μας σε μια εκρηκτική κατάσταση όπου ο λαός έχει ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες υπηρεσιών υγείας και λιγότερα μέσα για να τις καλύψει, και απευθυνόμενος ολοένα και περισσότερο στο δημόσιο σύστημα βρίσκει ένα περισσότερο από ποτέ παρατημένο, υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτημένο σύστημα με κακοπληρωμένους και εργασιακά εξουθενωμένους εργαζόμενους.

Φτάνει πια!

Λαός και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας μπορούμε να επιβάλλουμε μια άλλη πορεία στο δρόμο του «Όχι» του δημοψηφίσματος, ένα δρόμο ρήξης και ανατροπής!

Μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα άλλο σύστημα δημόσιας περίθαλψης, καθολικό, δημόσιο, δωρεάν, για όλους όσους ζουν και εργάζονται στην χώρα, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους που να παρέχει ισότιμα, ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας σε όλους όσους έχουν ανάγκη.

Μπορούμε να ξαναθεμελιώσουμε ένα άλλο δημόσιο σύστημα υγείας αντίθετα από ότι κάνουν οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια βασιζόμενοι στο δημόσιο χαρακτήρα του, στην πρόληψη, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στο ανθρώπινο δυναμικό του, στην παροχή υπηρεσιών στην κοινότητα και στους πιο πληττόμενους από την κρίση.

Μπορούμε να καλύψουμε μεγάλο μέρος των αναγκών του λαού σε προϊόντα (φάρμακα, υλικά) και υπηρεσίες υγείας μπαίνοντας σε μια άλλη πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που να αξιοποιεί τις δυνατότητές της σε τεχνικές δεξιότητες και παραγωγικό δυναμικό δίνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της προοπτική για δουλειά και κοινωνική προσφορά και στηριζόμενη στις παραγωγικές δυνατότητες ενός δημόσιου, κοινωφελούς τομέα παραγωγής υγειονομικού υλικού.

Μπορούμε να καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες του λαού κόντρα στους εκβιασμούς των δανειστών με την προϋπόθεση της ρήξης με το ασφυκτικό σημερινό πλαίσιο της Ευρωζώνης. Μπορούμε και στο χώρο της υγείας να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας, την επιβίωση της κοινωνίας, την δημοκρατία και την ανεξαρτησία της από ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Φτάνει να το τολμήσουμε.

Για όλα αυτά στις εκλογές της 20/9
ψηφίζουμε – στηρίζουμε
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Νικάμε το φόβο. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου