Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Χαρίσατε 11 δις € (4 ΕΝΦΙΑ) μέσα σε δυο νύχτες και ξεπουλάτε τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για την εκταμίευση 2,8 δις € ;

Χαρίσατε 11 δις € (4 ΕΝΦΙΑ) μέσα σε δυο νύχτες και ξεπουλάτε τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για την εκταμίευση 2,8 δις € ;
 
Κέρκυρα, 28/09/2016

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφισε τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δις €. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταφορά των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας στο νέο Υπερταμείο που μοναδικό σκοπό έχει την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας σε ξένα κερδοσκοπικά funds. Απόφαση που κανείς δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα υιοθετηθεί συνειδητά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τα επιχειρήματα δε που συνόδεψαν και αυτό το πολιτικό έγκλημα, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ψέμα και την υποκρισία των κομμάτων του προηγούμενου δικομματισμού. Οι ίδιοι βουλευτές (Θ. Φωτίου, Α. Θεοπεφτάτου, Σ. Κοντονής, Θ. Δρίτσας, Α. Ξανθός, Χ. Καραγιαννίδης, Χ. Μαντάς κλπ) που την 27-02-13 συνυπέγραφαν Εξώδικο για την παράνομη και αντισυνταγματική παραχώρηση του οικοσυστήματος του «Ερημίτη» στο ΤΑΙΠΕΔ, χτες υπερψήφισαν τη μεταφορά των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο… όχι βέβαια για να ιδιωτικοποιηθούν αλλά για να… αξιοποιηθούν. Η ηθική και συνειδησιακή έκπτωση στο μεγαλείο της.
 
Ας θυμηθούμε όμως δυο απλά γεγονότα:
 
Πρώτο. Με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών επί ΣΥΡΙΖΑ, χάθηκαν πάνω από 2,7 δις €. Όλοι ξέρουμε ότι υπήρξε σκανδαλώδης παραχώρηση τραπεζών σε ξένους και εγχώριους κεφαλαιούχους, με δόλια υποτίμηση των μετοχών τους που κατείχε το ΤΧΣ, ώστε να διευκολυνθούν τα ξένα funds, να αγοράσουν «κοψοχρονιά» τις νέες μετοχές (Εθνικής 0,02 €, Πειραιώς 0,003 €, Alpha 0,4 €, Eurobank 0,01 €) και να αποκτήσουν έτσι τον έλεγχο των τραπεζών. Εφαρμόζοντας πρακτικές «χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας», υποτίμησαν τεχνητά τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών και από 4,88 δις € που ήταν η αξία τους στις 30 Οκτώβρη ’15, μειώθηκε σε 2,22 δις στις 19 Νοέμβρη ’15 (υποτίμηση -54,5%).
 
Δεύτερο. Με αδιαφανείς διαδικασίες που σίγουρα χρίζουν ποινικής διερεύνησης, ο σημερινός πρωθυπουργός αποφάσισε στο Eurogroup της 27.06.2015 (λίγο πριν το Δημοψήφισμα) να αρνηθεί την επιστροφή των κερδών τριών τουλάχιστον ετών από την υπεραξία των ελληνικών ομολόγων (SMPs και ANFAs). Η επιστροφή αυτών των χρημάτων που ανέρχονται σε 8 δις €, είχε υπογραφεί στη συμφωνία του  Eurogroup του 2012 και αποτελούσαν χρηματοδοτική δέσμευση των δανειστών προς την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση τα ενέγραφε στον προϋπολογισμό (για το 2016 είχαν εγγραφεί 1,691 δις €)!
 
Προκύπτει λοιπόν το αμείλικτο ερώτημα: Γιατί μέσα σε δυο νύχτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάρισε στα κοράκια των ευρωπαϊκών μηχανισμών 11 δις €, ποσό που ισοδυναμεί με 4 ΕΝΦΙΑ (!), και τώρα έχει το θράσος να ξεπουλά τη δημόσια γη και περιουσία για την εκταμίευση 2,8 δις € ; Το ίδιο ερώτημα θέτουμε και στους σημερινούς βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας μια δημόσια απάντηση. Αν μη τι άλλο, ας μας απαντήσουν: Ποια λογική δημοσίου συμφέροντος και ποια κοινή αριθμητική λογική μπορεί να δικαιολογήσει αυτές τις αποφάσεις τους;
 
Για την Λαϊκή Ενότητα η απάντηση είναι προφανής και έχει ήδη καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου: Διότι ο σοσιαλφιλελευθερισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά και τις αξίες του  προοδευτικού κινήματος. Γι’ αυτό η μνημονιακή υποτακτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, πρέπει να ανατραπεί σύντομα, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη δημόσια περιουσία της χώρας μας. Αν θέλουμε να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική συνοχή και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Αν θέλουμε να μιλάμε με όρους αξιοπρέπειας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου