Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά κυβερνητικού παράγοντα σε εγκαίνια σχολικού συγκροτήματος!

Αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά κυβερνητικού παράγοντα σε εγκαίνια σχολικού συγκροτήματος!

Κέρκυρα, 21/09/2016

Πρωταγωνιστής θλιβερής αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς στα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, έγινε ο κ. Κώστας Γκούσης, προκαλώντας αστυνομική παρέμβαση για την απομάκρυνση του προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Διονύση Γεωργόπουλου.


Ο κ. Κώστας Γκούσης είναι κυβερνητικός Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων με την παράταξη ΑΝΑΣΑ του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου. Είναι συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Και είναι επίσης πρώην συνδικαλιστής της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αυτός που προκλητικά δηλώνει ότι «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν» οι συνδικαλιστές στα εγκαίνια και τον αγιασμό!


Με καμία από τις παραπάνω ιδιότητές του δεν συνάδει αυτή η πρωτοφανής αντιδημοκρατική και αυταρχική στάση. Συνάδει μόνο με μια αλαζονική καθεστωτική αντίληψη που ισοπεδώνει κάθε έννοια δημοκρατίας και γίνεται πολύ επικίνδυνη για την μαθητική νεολαία.


Τέτοιες, απόλυτα καταδικαστέες, συμπεριφορές, πληθαίνουν μέρα με την ημέρα από κυβερνητικούς παράγοντες, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης και φτωχοποίησης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων και καταρράκωσης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.


Η εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας και η τοπική ΕΛΜΕ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων, των οποίων είναι μέλος, καλούνται να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική, αυταρχική και εξουσιαστικά αλαζονική στάση του κ. Γκούση.


Για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν τίθεται θέμα. Η απομάκρυνση από τα δημοκρατικά κεκτημένα είναι ευθεία απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, που εφαρμόζουν ως πολιτική και έχουν πλέον πλήρως ενστερνιστεί ως ιδεολογία.


Το επεισόδιο της Κεφαλονιάς επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο ότι η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και η δημοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Αναδεικνύεται από μια ακόμη πλευρά η ανάγκη συγκρότησης ενός πλατιού λαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ενάντια στην υποτέλεια και το ραγιαδισμό, ενάντια στην ιμπεριαλιστική κηδεμονία των μνημονίων, την φτωχοποίηση και την κοινωνική εξαθλίωση. Μετώπου αντίστασης και αγώνα, για την ελευθερία, για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας,.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου