Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Όχι άλλη κοροϊδία των δικαιούχων των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας.

Όχι άλλη κοροϊδία των δικαιούχων των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας.
 
Κέρκυρα, 20/10/2016

Το εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας επισκέφθηκε, για πολλοστή φορά, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας της ΛΑΕ Στέφανο Σαμοΐλη.

Από την Τετάρτη 19/10/2016, οι Εργατικές Κατοικίες έχουν καταληφθεί από τους δικαιούχους (176 οικογένειες) που διανυκτερεύουν στα ημιτελή κτίρια. Η κατάληψη γίνεται προκειμένου να πιεσθεί το κράτος (ΟΑΕΔ) αλλά και ο Δήμος και ο εργολάβος και η ΔΕΗ, ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ολοκλήρωσης του έργου.

Το εργοτάξιο εκτείνεται σε οικόπεδο 90 στρεμμάτων και περιλαμβάνει 176 κατοικίες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και χώρο για μελλοντική κατασκευή σχολείου, εκκλησίας και γηπέδων.

Το συγκρότημα θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στους δικαιούχους από το Απρίλη του 2014 σύμφωνα με την παράταση που είχε δοθεί.

Τις 04-11-2013 ως βουλευτής τότε, ο Στέφανος Σαμοΐλης είχε καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας με τίτλο «Αδικαιολόγητη πλέον η καθυστέρηση της παράδοσης των εργατικών κατοικιών Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας στους δικαιούχους» και ζητούσε να δοθούν εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Τότε απαντούσαν ότι ήταν γραφειοκρατικό το θέμα και καθυστερούσε η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου της αποχέτευσης στην υπηρεσία χωροταξίας περιβάλλοντος.

Μετά από ένα μαραθώνιο, πάνω από δύο έτη, αντιμετώπισης τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων, καταλήξανε ότι όλα είναι έτοιμα και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κέρκυρας και του ΟΑΕΔ, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την σύνδεση της αποχέτευσης του συγκροτήματος με τον βιολογικό στην θέση «Σκάφωνα» Σιναράδων.

Επανέρχεται τώρα η πολιτεία, μετά από δύο χρόνια, για να πει ότι δεν είναι σωστή η λύση και αναζητούν νέες λύσεις ενώ ο Δήμος λέει ότι, εφ’ όσον δημοπρατηθεί το έργο της αποχέτευσης, θα απαιτηθούν ακόμα δύο με δυόμιση χρόνια για την εκτέλεση της εργολαβίας!

Η κοροϊδία δεν έχει όρια!

Οι δικαιούχοι δεν ανέχονται πια να γίνονται μπαλάκι των υπηρεσιών, του κράτους, του Δήμου, των βουλευτών, και απαιτούν άμεση λύση. Μετά από περίπου πέντε χρόνια καθυστερήσεων και κοροϊδίας, απαιτούν την άμεση παράδοση των κατοικιών, και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάληψη.

Να σημειώσουμε ότι είναι πλέον διάχυτο το ερώτημα που εκφράζουν οι δικαιούχοι, μήπως έχουν αφαιρεθεί τα χρήματα από τον κωδικό του έργου λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων και γι αυτό το εργοτάξιο έχει σταματήσει. Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι διότι, εάν έχουν αναλωθεί τα χρήματα για άλλες υποχρεώσεις, αυτό είναι έγκλημα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο προϋπολογισμός κατασκευής των Εργατικών Κατοικιών καλύπτεται από τις εισφορές των εργαζομένων και κανείς δεν τους έχει χαρίσει τίποτα.

Ο καθένας πρέπει να πάρει την ευθύνη του μπροστά στα αδιέξοδα που οδήγησαν τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών.

Η Λαϊκή Ενότητα συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των δικαιούχων του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας
Με αγώνα κατακτούμε τα δικαιώματά μας, κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου