Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας με τον Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων.

Συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας με τον Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων.
Κέρκυρα, 08/11/2017
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας με τους Στέφανο Σαμοΐλη πρώην βουλευτή, Διονύση Στραβοράβδη Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Ρεδαιστινό Δημοτικό Σύμβουλο, Νίκο Σαμοΐλη Χημικό, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Νομού Κέρκυρας κο Κ. Γιαννακούρη και συζήτησαν για το μεγάλο πρόβλημα των πλειστηριασμών στην χώρα μας.
Ως γνωστό, οι συμβολαιογράφοι έχουν κηρύξει αποχή από τους πλειστηριασμούς έως το τέλος του έτους, η οποία διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία σε όλη την χώρα, και στην Κέρκυρα.
«Θεσμοί» και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και πιέζουν να προχωρήσει το συντομότερο αυτή η μνημονιακή δέσμευση, ως προϋπόθεση για το «κλείσιμο της αξιολόγησης». Όπως μάλιστα ανέφερε ο Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, αντί για μία βάρδια κάθε Τετάρτη, ζητούν εντατικούς ρυθμούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, με έξι βάρδιες εβδομαδιαίως (τρείς φορές την εβδομάδα με διπλή βάρδια, πρωί και απόγευμα)! Δίδουν δε ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλή εμπορική αξία των ακινήτων, όπως οι τουριστικές περιοχές, με ιδιαίτερη αναφορά στην Κέρκυρα.
Οι «θεσμοί» και η κυβέρνηση με τους Τσίπρα, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, πιέζουν με κάθε τρόπο τους συμβολαιογράφους να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς με τον συμβατικό τρόπο αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καταπατά σαφώς την νομικά κατοχυρωμένη τοπικότητα του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων, καθόσον επιτρέπει να διεξάγονται πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά από οποιονδήποτε συμβολαιογράφο, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος. Με την καθολική αποχή των συμβολαιογράφων, προωθούνται μάλιστα και σκέψεις να διεξάγονται πλειστηριασμοί ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή συμβολαιογράφου!
«Είναι σημαντικό ότι η αποχή μας δεν γίνεται για επαγγελματικά ή συντεχνιακά μας αιτήματα, αλλά για ένα λαϊκό αίτημα», ανέφερε ο κος Γιαννακούρης.
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας επεσήμανε την σημασία και την δυναμικότητα ενός κινήματος πολλών συλλογικοτήτων, φορέων και πολιτών σε όλη την χώρα, το οποίο αναπτύσσεται και οργανώνεται ενάντια στις προαναφερθείσες ενέργειες θεσμών και κυβέρνησης, με στόχο την προστασία της λαϊκής κατοικίας, και το οποίο έχει καταφέρει μέχρι τώρα την ακύρωση πολλών πλειστηριασμών.
Η Λαϊκή Ενότητα πρωτοστατεί στην δημιουργία αντίστασης κατά της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, διότι είναι υποχρέωση της αριστεράς να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου πολίτη. Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι μια μεγάλη διαγραφή χρεών ιδιωτικών και δημόσιων, σε συνδυασμό με το εθνικό νόμισμα και την κρατικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, είναι απαραίτητος όρος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για μια πορεία ανάκτησης της κυριαρχίας της χώρας μας, έξω από μνημόνια και επιτροπείες.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου