Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας με τους Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή και Δ. Στραβοράβδη για τις ζημιές από τις πλημμύρες.

Συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας με τους Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή και Δ. Στραβοράβδη για τις ζημιές από τις πλημμύρες.
 
Κέρκυρα, 15/11/2017
Την Τετάρτη 15/11/2017, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας με τους Στέφανο Σαμοΐλη πρώην βουλευτή, Γιώργο Ραιδεστινό Δημοτικό Σύμβουλο, Σπύρο Αρμενιάκο ξενοδοχοϋπάλληλο και Νίκο Σαμοΐλη χημικό, επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Διοίκησης ΠΙΝ Διονύση Στραβοράβδη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας που έχει πλήξει το νησί μας, με ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στη Λευκίμμη και την ευρύτερη περιοχή του Ποταμιού – Μελικίων – Αγίων Θεοδώρων.
Οι εκτεταμένες ζημιές αφορούν κατοικίες, καταστήματα, αλλά και καλλιέργειες, καθώς και βλάβες στο οδικό δίκτυο.
Οι Αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκαν στην ετοιμότητα των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, με άμεσες παρεμβάσεις για καθαρισμό ρεμάτων και δρόμων από κατολισθήσεις και φερτά υλικά, καθώς και στην επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά νέα προβλήματα από την  αναμενόμενη νέα επιδείνωση του καιρού. Αναφέρθηκαν επίσης στη διαδικασία με την οποία πληγέντες πολίτες θα πρέπει να απευθύνουν αιτήματα (στον Δήμο όσον αφορά κατοικίες, στην Περιφέρεια όσον αφορά επιχειρήσεις και στον ΟΓΑ όσον αφορά καλλιέργειες) για να καταγραφούν και να δρομολογηθεί η διαδικασία αποζημιώσεων.
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να επισπευτούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και να εξεταστεί τρόπος βοήθειας σε πληγέντες συμπολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αποκατάστασης.
Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος στο Περιβόλι συμπολίτη μας.
Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε κήρυξη της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης και σε άμεση χρηματοδότηση για έργα αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο των πληγέντων περιοχών.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου