Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ως ατζέντης των πολυεθνικών έρχεται στην Κέρκυρα ο Gentiloni.

Ως ατζέντης των πολυεθνικών έρχεται στην Κέρκυρα ο Gentiloni.
Κέρκυρα, 12/09/2017
«Αρκετά λοιπόν με το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Μόνο κέρδη για τους λίγους φέρνει, από την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών». (Αλέξης Τσίπρας, 15/1/2015).
Τα λόγια αυτά ανήκουν βέβαια στον «παλιό ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος κηρύχθηκε επισήμως νεκρός δια στόματος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη: «ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια».
Ο νέος, νεοφιλελεύθερος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά ακάθεκτος στην πολιτική του ξεπουλήματος, την οποία τυλίγει για επικοινωνιακούς λόγους, με το περιτύλιγμα της «αναπτυξιολογίας» και με το κύρος των διμερών συναντήσεων κορυφής (Macron, Gentiloni).
Τόσο ο Macron, όσο και ο Gentiloni, έρχονται στη χώρα μας ως επικεφαλείς όχι πολιτικής, αλλά επιχειρηματικής αντιπροσωπείας των πολυεθνικών της Γαλλίας και της Ιταλίας, με στόχο να αρπάξουν όσα φιλέτα μπορούν από την Ελλάδα. Και δυστυχώς έχουν απέναντί τους έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που είναι έτοιμοι, στο όνομα δήθεν των επενδύσεων, να ξεπουλήσουν τα πάντα σε αυτήν την χώρα.
 Στην επίσκεψη Macron, το «μενού» περιελάμβανε ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ (εταιρείες υδάτων Suez και Saur), φαρμακοβιομηχανίες (Sanofi και Biocodex), υδρογονάνθρακες (Total).
Στην επίσκεψη Gentiloni, με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε η υπογραφή στην Κέρκυρα της συμφωνίας πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία περιέρχεται στην πλήρη ιδιοκτησία της ιταλικής «Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A.». Πώληση που έγινε με φωτογραφικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχε ένας μόνο ενδιαφερόμενος, έναντι του εξευτελιστικού, ποσού των 45 εκατ. ευρώ. Πώληση την οποία είχε δριμύτατα καταγγείλει ο «παλιός ΣΥΡΙΖΑ», μόλις λίγες ημέρες πριν γίνει κυβέρνηση (Γενάρης 2015), όταν τα τότε δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πώληση έναντι 300 εκατ. ευρώ και ο σημερινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Σταθάκης δήλωνε: «η τιμή της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης είναι υπερβολικά χαμηλή (300 εκατ. ευρώ) έχοντας ελάχιστη ωφέλεια ως προς την εξόφληση τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Επιπρόσθετα, οι όροι του διαγωνισμού για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χαρίζουν κυριολεκτικά στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου, αξίας 120 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, η επίκληση του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί παρά πρόφαση για την με προνομιακούς όρους εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».
Στο «μενού» της επίσκεψης Gentiloni περιλαμβάνονται επίσης ενέργεια (υδρογονάνθρακες) και η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού.
Ο νέος, νεοφιλελεύθερος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τις οδυνηρές συνέπειες των μνημονιακών μέτρων του 3ου μνημονίου και της «2ης αξιολόγησης – 4ο μνημόνιο», καθώς και των 113 νέων μέτρων που έπονται εν όψει της 3ης αξιολόγησης, προχωρά ακάθεκτος στην επιβολή ενός νεοαποικιακού καθεστώτος και στην κατάργηση κάθε έννοιας εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Ενόψει του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στην Κέρκυρα και της παρουσίας Gentiloni στο νησί μας, η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στέλνει ακόμη μια φορά μήνυμα αντίστασης και λαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και του ξεπουλήματος.
Η Ελλάδα και οι εργαζόμενοι δεν πωλούνται, η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μεταρρυθμίζονται, αλλά ανατρέπονται.
Μόνο έξω από το σιδερένιο κλουβί της ευρωζώνης και σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί η Ελλάδα να αποτινάξει τον ζυγό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της κατάλυσης της δημοκρατίας και του καθεστώτος κηδεμονίας. Μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που ερημώνει εφτά χρόνια τώρα τις ζωές της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος μιας ριζικά διαφορετικής πορείας για τη χώρα μας.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου