Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Επίσκεψη της ΛΑΕ Κέρκυρας στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αεροδρομίου – Συμμετοχή στην κινητοποίηση κατά της Fraport.

Επίσκεψη της ΛΑΕ Κέρκυρας στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αεροδρομίου – Συμμετοχή στην κινητοποίηση κατά της Fraport. 
Κέρκυρα, 02/05/2017 
 
Την Τρίτη 2 Μάη, αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τον πρώην βουλευτή Στέφανο Σαμοΐλη επισκέφθηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αεροδρομίου Κέρκυρας και είχε συζήτηση με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού και τα δύο Σωματεία Πυροσβεστών (μόνιμους και συμβασιούχους 5ετείς).
Στη συζήτηση κυριάρχησε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την παράδοση του Αεροδρομίου στην Fraport και το τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία αποδυναμώνεται δραματικά, εφόσον μάχιμοι και έμπειροι πυροσβέστες (9 μέχρι στιγμής από την δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας) μεταφέρονται στην Fraport για τις ανάγκες πυρασφάλειας του αεροδρομίου, χωρίς παράλληλα να γίνεται πρόσληψη νέου προσωπικού για τις ανάγκες του Νομού.
Οι πυροσβέστες έθεσαν επίσης το ερώτημα εάν θα επιτραπεί από την Fraport η στάθμευση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Πετζετέλ στο αεροδρόμιο. Επεσήμαναν τον κίνδυνο, εάν δεν υπάρχουν σταθμευμένα Πετζετέλ σε ετοιμότητα, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, το καλοκαίρι να βιώσουμε τραγικές καταστάσεις όσον αφορά την δασοπροστασία και πυροπροστασία του Νομού.
Ακόμη εξέφρασαν την ανησυχία τους όσον αφορά την εργασιακή τους κατάσταση. Η Fraport υπέγραψε συμφωνία με την Πυροσβεστική, της οποίας οι όροι δεν είναι γνωστοί στους εργαζόμενους. Γίνεται λόγος ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι πυροσβέστες ακόμη και ως «παρκαδόροι αεροσκαφών»!
Οι πυροσβέστες έθεσαν ακόμη το αίτημά τους να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση των εργασιών στο Παλιό Νοσοκομείο, ώστε να μεταστεγαστούν από το κτίριο που στεγάζονται σήμερα σε πιο σύγχρονο, λειτουργικό και προσβάσιμο χώρο.
Ο πρώην βουλευτής της ΛΑΕ Στέφανος Σαμοΐλης εξέφρασε την συμπαράστασή του στα αιτήματα των πυροσβεστών, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην αποικιακού τύπου συμφωνία εκχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Πρόκειται για υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία μας, τους εργαζόμενους, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ακόμη δε, όπως προκύπτει από τη συζήτηση, και για την αντιπυρική θωράκιση του νησιού, ανέφερε, τονίζοντας ότι η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ζητά την άμεση ακύρωση της επιζήμιας για το δημόσιο συμφέρον και την τοπική οικονομία, παράνομης και αντισυνταγματικής σύμβασης παραχώρησης των Αεροδρομίων.
===============
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Τρίτη 2/5) μέλη και στελέχη της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ συμμετείχαν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου γινόταν από εκπροσώπους της Fraport η παρουσίαση των «σχεδίων ανάπτυξης και αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωάννης Καποδίστριας».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου