Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ανιστόρητες δηλώσεις από έναν επίτιμο διδάκτορα Ιστορίας.

Ανιστόρητες δηλώσεις από έναν επίτιμο διδάκτορα Ιστορίας.
Κέρκυρα, 22/05/2017
Βαρύτατο ατόπημα σε βάρος της ιστορίας, των αξιών και των αγώνων του λαού των Ιονίων διέπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος με την δήλωσή του για την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
«Ιδίως κατά την σύγχρονη κρίσιμη συγκυρία τα Επτάνησα, ακριβώς μέσα από την ιστορική και πολιτισμική διαδρομή τους, υπενθυμίζουν ότι: Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της και την προοπτική της παρά μόνον ως συστατικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα του, της Ευρωζώνης. Αλλά και το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα θα έχανε τα βασικά του χαρακτηριστικά και τον ίδιο τον προσανατολισμό του δίχως την Ελλάδα στους κόλπους του» ήταν επακριβώς η ανιστόρητη και προσβλητική δήλωσή του.
Διότι είναι ανιστόρητο να ισχυρίζεται ότι η Ιστορία των Ιόνιων Νησιών, λίκνου δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και κοινωνικής ισότητας, μας υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της παρά μόνο εντός του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης!
Είναι προσβλητικό για τους πρωτοπόρους κοινωνιστές, σοσιαλιστές, ριζοσπάστες των Ιονίων, πρωτεργάτες της Ένωσης, που έθεταν ως στόχο του αγώνα τους την πλήρη ανεξαρτησία, την αποτίναξη της ξένης δεσποτείας και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική απελευθέρωση, να τους ταυτίζει με τους υποτακτικούς του αντιλαϊκού, αντιδημοκρατικού, τραπεζοκρατούμενου, νεοφιλελεύθερου Ευρωπαϊκού «Οικοδομήματος» και της οικονομικής κατοχής της χώρας μας!
Λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον. Κάθε προσπάθεια να ερμηνευθεί η Ιστορία κατά το δοκούν, κατά το πώς επιτάσσει το πολιτικό συμφέρον και η πολιτική στόχευση της συγκυρίας, είναι υπονόμευση για το μέλλον αυτού του λαού κι αυτού του τόπου.
Ο κος Παυλόπουλος, πιστός εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών, ο οποίος τιμήθηκε από την Κερκυραϊκή κοινωνία με την αναγόρευσή του ως επίτιμου δημότη Κέρκυρας αλλά και ως επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας (!!!) του Ιονίου Πανεπιστημίου, ασχημονεί κατά της Ιστορίας των Ιονίων. Όπως ο ίδιος, ως συνταγματολόγος, ασχημονεί κατά του Συντάγματος, επικυρώνοντας μνημονιακά νομοθετήματα και υπογράφοντας προεδρικά διατάγματα κατ’ επιταγή των Επιτρόπων και κατά παράβαση της συνταγματικής νομιμότητας.
Αντί να αναλώνεται σε ανιστόρητες δηλώσεις, αντί να αναλώνεται σε προσκυνήματα λειψάνων και απόδοση σε αυτά τιμών «αρχηγού κράτους», θα ήταν χρησιμότερο για τον ίδιο και για την χώρα της οποίας είναι πολιτειακός άρχων, να συμβουλευθεί τις ιστορικές μαρτυρίες, που λέγουν ότι οι ηγέτες των Ριζοσπαστών Βουλευτών ουδόλως πανηγύρισαν για μια ένωση «δοτή» και «υπό επιτροπεία» από την οποία έλειπε το πρόταγμα για το οποίο οι ίδιοι αγωνίζονταν: της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης. Και ας κάνει τον κόπο να ξαναδιαβάσει Διονύσιο Σολωμό:
Εφωνάξανε ως τ' αστέρια του Ιονίου και τα νησιά,
κι εσηκώσανε τα χέρια για να δείξουνε χαρά,
μ' όλον πού 'ναι αλυσωμένο το καθένα τεχνικά,
και εις το μέτωπο γραμμένο έχει: «Ψεύτρα Ελευθεριά».
(Διονυσίου Σολωμού, ύμνος εις την Ελευθερίαν)
Αυτά για την ιστορική αλήθεια.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου