Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Η νέα συμφωνία ισοδυναμεί με νέο, 4ο Μνημόνιο.

Η νέα συμφωνία ισοδυναμεί με νέο, 4ο Μνημόνιο.

Κέρκυρα, 03/05/2017
Πραξικοπηματικά, παράνομα και αντισυνταγματικά, χωρίς καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και δημοκρατική νομιμοποίηση, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόγραψε την νέα, βαρύτατα αντιλαϊκή, συμφωνία με τους «θεσμούς». Συμφωνία που ισοδυναμεί με νέο, τέταρτο μνημόνιο, αφού δεσμεύει τη χώρα και μετά τη λήξη του «προγράμματος» το 2018, χωρίς μάλιστα καμία ρύθμιση για το χρέος και καμία χρηματοδότηση.
Η νέα συμφωνία προβλέπει την δραστική μείωση έως 18%, από 1.1.2019 των συντάξεων και μεγάλο πετσόκομμα στο αφορολόγητο από 1.1.2020 ή ενδεχομένως από 1.1.2019. Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, κύμα γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως προβλέπει την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την πώληση του 17% του μετοχικού της κεφαλαίου, πράγματα που ισοδυναμούν με διάλυση και “λουκέτο” της ΔΕΗ.
Το 2018 προβλέπονται, επίσης, επώδυνα μέτρα ύψους 447 εκ. ευρώ που θα τα πληρώσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Ευθύνες για την νέα Συμφωνία – 4ο Μνημόνιο, οι οποίες είναι και πολιτικές και ποινικές και μάλιστα βαρύτατες, δεν φέρνει μόνο η κυβέρνηση. Εξίσου πελώριες ευθύνες φέρουν και όλα τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, τα οποία πίεζαν για άρον–άρον και άνευ όρων υπογραφή Συμφωνίας.
Τα κόμματα του «μνημονιακού τόξου» διαπληκτίζονται πολιτικά μόνο και μόνο για την κατάκτηση και την νομή της εξουσίας, των προνομίων και των λαφύρων της, ενώ έχουν το ίδιο πρόγραμμα καταστροφής: τα μνημόνια της νεοαποικιοκρατίας.
Η δήθεν διαφωνία της μνημονιακής αντιπολίτευσης στην Συμφωνία είναι πλασματική και διάτρητη, και γι’ αυτό τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης δεν ζητάνε τη μη υπογραφή της, αλλά ούτε δεσμεύονται πως δεν θα την εφαρμόσουν και θα καταργήσουν τα μέτρα της.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα μεγάλο αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, προοδευτικό, αριστερό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο, ένα μέτωπο λαϊκών αγώνων και κινητοποίησης, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού μπλοκ. Για να βγει η χώρα από την ευρωζωνική φυλακή, την νεοαποικιακρατία και την επιτροπεία. Για να ανοίξει για τον τόπο ένας καινούργιος ριζοσπαστικός δρόμος ανασυγκρότησης, με τους εργαζομένους και το λαό πρωταγωνιστές.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου