Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Στην Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ το θέμα του Ερημίτη

Νίκος Χουντής:
«Να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος»
 
Κατατέθηκε την Πέμπτη 12/1/2017 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Νίκου Χουντή, από τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και κατοίκους της Κέρκυρας, Αναφορά κατά του ξεπουλήματος και της τσιμεντοποίησης του οικοσυστήματος του αιγιαλού και του δάσους του Ερημίτη.
 
Πιο συγκεκριμένα, στην Αναφορά αναπτύσσονται όλες οι σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των υδροβιότοπων από τα έργα της συγκεκριμένης επένδυσης, στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας.
 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως και άλλες ενέργειες-παρεμβάσεις, έχει ως στόχο την ακύρωση της υφαρπαγής της δημόσιας γης και της περιουσίας της Κέρκυρας, σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών.
 
Η ανακοίνωση του συλλόγου «Ερημίτης Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Β.Α. Κέρκυρας»
 
Προς πείσμα των στημένων χριστουγεννιάτικων δημοσιευμάτων περί ολοκλήρωσης της επένδυσης, προς πείσμα των δανειστών και των μηχανισμών της Ε.Ε. που θέλουν την Ελλάδα αποικία των πολυεθνικών, προς πείσμα των διεθνών και εγχώριων κέντρων πολιτικής και εργολαβικής διαπλοκής, απαντάμε ΟΧΙ: η δημόσια γη και περιουσία της Κέρκυρας, δεν πωλείται. Η τσιμεντοποίηση του οικοσυστήματος, του αιγιαλού και του δάσους του Ερημίτη, θα ακυρωθεί.
 
Τα δύο απ’ τα τρία άμεσα βήματα, μιας οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας ακύρωσης της καταπάτησης του Ερημίτη, ήδη ολοκληρώνονται.
 
Πρώτον, αυτή την εβδομάδα, κατατίθεται η Αναφορά μας στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Μέσα σε 16 σελίδες, αναπτύσσονται όλες οι σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας της Ε.Ε. αλλά και των διεθνών συμβάσεων, από τα έργα της συγκεκριμένης επένδυσης της NCH Capital. Την Αναφορά θα καταθέσει ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Η ανταπόκριση θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών της Κέρκυρας στο κάλεσμα του Συλλόγου μας για τη συνυπογραφή του κειμένου, είναι ενδεικτική της βούλησης της πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού.
 
Δεύτερον, με προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
 
Τρίτον, την επόμενη εβδομάδα, θα ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη διαδικασία των μηνυτήριων αναφορών.
 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες του νησιού, σε όλους του θιγόμενους παραγωγικούς φορείς, σε όσους συστρατεύονται με το αίτημα της αδιαπραγμάτευτης προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος, σε όλους όσους έχουν ήδη αγωνιστεί για την ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων και το μπάζωμα της Λιμνοθάλασσας Κορισσίων, της λίμνης Κόλλα, της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, των Αλυκών Λευκίμμης, σε όσους αντιστέκονται στη γερμανοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα Κέρκυρας, του λιμανιού, του Ψυχιατρείου και του Castello Mibelli, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ό,τι υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Να παλέψουμε για την κατάργηση του ΤΑΙΕΠΔ και του νέου Υπερταμείου, να ακυρώσουμε την υφαρπαγή της δημόσιας γης και περιουσίας. Να σώσουμε από τα συμφέροντα των πολυεθνικών, το φυσικό πλούτο του νησιού μας. Η Κέρκυρα ανήκει στο λαό της.
 
Οι Υπογράφοντες την Αναφορά
  1. Γαλιατσάτος Θεόδωρος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
  2. Νικολούζος Κων/νος. Δήμαρχος Κέρκυρας
  3. Πανδή Νικολέτα, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας
  4. Μωραΐτης Χρήστος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
  5. Στραβοράβδης Διονύσης, Αντιπεριφερειάρχης
  6. Γαλιατσάτος Σπυρίδων, Αντιπεριφερειάρχης
  7. Μιχαλάς Αλέξανδρος, Αντιπεριφερειάρχης
  8. Τσούκας Διονύσης, Αντιπεριφερειάρχης
  9. Φοντάνας Γιάννης, Αντιπεριφερειάρχης
  10. Ράλλης Νικόλαος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας
  11. Ραιδεστινός Γιώργος, Αντιδήμαρχος
  12. Καλούδης Σπυρίδων, Αντιδήμαρχος
  13. Μπαλής Άρης, Αντιδήμαρχος
  14. Σκούμπουρας Ανδρέας, Αντιδήμαρχος
  15. Καλούδης Γιώργος, περιφερειακός σύμβουλος
  16. Σαμοίλης Στέφανος, πρώην Βουλευτής ΛΑ.Ε
  17. Πελάης Σταμάτης, πρόεδρος συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
  18. Ράπτη Μαρίνα, εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Κέρκυρας
  19. Μαλαχά Ελένη, πρόεδρος ΣΕΠΕ Κέρκυρας
  20. Μαυρωνάς Θεόδωρος, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Σινιών
  21. Κατσαρός Χάρης, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Γιμαρίου
  22. Τρύφωνας Αλέξανδρος, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νησακίου
  23. Ραψομανίκης Ευγένιος, πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας
  24. Άνθης Νικόλαος, πρόεδρος συνεταιρισμού «Οικοζωή»
  25. Ντούσικος Λάμπρος, κάτοικος Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου