Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».

Κέρκυρα, 05/11/2016
Την Τρίτη 1/11/2016 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας, με τους Σαμοΐλη Στέφανο, Αλεξάκη Λίτσα, Αρμενιάκο Σπύρο (Βίτο), Τάσσο Κώστα, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Κέρκυρας και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την παράδοσή του στους Γερμανούς (FRAPORT).
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το ήδη εφαρμοζόμενο εργασιακό καθεστώς «γαλέρας» από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, καθώς και η ακόμα πιο δυσοίωνη προοπτική που προδιαγράφεται για τους εργαζόμενους με το πέρασμα του αεροδρομίου στη κατοχή των Γερμανών.
Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας κάλεσαν τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο:
  • Να οργανώσουν την αντίστασή τους για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Να οργανωθούν σε ενιαία συνδικάτα, που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργοδότη, ειδικότητα και σχέση εργασίας, και να συντονίσουν τη δράση τους πανελλαδικά, αξιοποιώντας και τα θετικά παραδείγματα των εργαζομένων των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
  • Να απαιτήσουν απ’ τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας αποτελεσματικούς ελέγχους για την τήρηση έστω και αυτής της εναπομείνασας εργατικής νομοθεσίας και την προστασία των εργαζομένων από την αυθαιρεσία των εργοδοτών.
  • Να αγωνιστούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Να ενώσουν τη φωνή τους με το σύνολο του ελληνικού λαού για την κατάργηση των μνημονίων, τη στάση αποπληρωμής του χρέους, τη διαγραφή του και τη σύγκρουση με την «ιερά συμμαχία» της κυβέρνησης, των δανειστών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας τόνισαν την ανάγκη συγκρότησης ενιαίου μετώπου των αυτοδιοικητικών, κοινωνικών, εργασιακών φορέων του νησιού και της κερκυραϊκής κοινωνίας συνολικά, αντίστασης ενάντια στην επίθεση που γίνεται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και στα εργασιακά δικαιώματα.
 
Η «γερμανική κατοχή» του αεροδρομίου θα έχει αρνητικά-καταστροφικά αποτελέσματα για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου