Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Λαζαρέτο.

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Λαζαρέτο.

Κέρκυρα, 30/10/2016

Σε μια σεμνή και φορτισμένη συγκινησιακά τελετή την Κυριακή 30/10/2016, το Σωματείο Συγγενών και Φίλων Εκτελεσμένων Πολιτικών Κρατουμένων Φυλακών Κέρκυρας περιόδου 1946-49 «ΛΑΖΑΡΕΤΟ» τίμησε και φέτος τη μνήμη των θυμάτων του Εμφυλίου πολέμου αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού που είναι θαμμένοι στο νησάκι Λαζαρέτο της Κέρκυρας.
 
Στο νησάκι Λαζαρέτο, που ήταν τόπος εκτελέσεων κρατούμενων αγωνιστών στις Φυλακές της Κέρκυρας, υπάρχει ο τοίχος των εκτελέσεων και κενοτάφιο με τα ονόματα των εκτελεσμένων. Οι παρευρεθέντες άφησαν κόκκινα γαρύφαλλα στους σταυρούς του κενοταφίου και στις τρύπες του τοίχου των εκτελέσεων, και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο στη μνήμη των εκτελεσθέντων.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετά μέλη της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας, εκ μέρους της οποίας κατέθεσε στεφάνι ο Σπύρος Αρμενιάκος (Βίτος).
 
Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας της Λαϊκής Ενότητας Στέφανος Σαμοΐλης ανέφερε:
 
«Τιμούμε τους εκτελεσθέντες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού, που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία. Ο αγώνας τους συνεχίζεται και σήμερα. Η Λαϊκή Ενότητα, με όλες της τις δυνάμεις, αντιστέκεται στην μνημονιακή κατοχή. Η Λαϊκή Ενότητα παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας από τα δεσμά του χρέους και της λιτότητας. Ο δρόμος της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας είναι δύσκολος, αλλά είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε, είναι ο δρόμος που άνοιξε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ο Δημοκρατικός Στρατός, είναι ο δρόμος που άνοιξαν οι εκτελεσθέντες στην νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου