Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Βαθύτατα αντιδραστικό το «σήμα κατατεθέν» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βαθύτατα αντιδραστικό το «σήμα κατατεθέν» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κέρκυρα, 09/03/2016

Η Σύνοδος Κορυφής επιβεβαίωσε τη βαθύτατη υποκρισία, την αντιδραστικότητα και την ξενοφοβία που αποτελούν πλέον το αποκρουστικό σήμα κατατεθέν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Σύνοδος Κορυφής αντί να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και να ανοίξει τα σύνορα για την αναλογική κατανομή τους, κατέληξε σε ένα φιάσκο και σε μια μη απόφαση, όπου οι πρόσφυγες, κατά παράβαση όλων των διεθνών Συνθηκών, γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ένα μακάβριο παιχνίδι θανάτου και απανθρωπιάς, από τους νεοαποικιοκράτες που προκάλεσαν με τους τυχοδιωκτισμούς τους στη Μέση Ανατολή το προσφυγικό κύμα.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Ερντογάν κατέληξε να «χορεύει στο ταψί» τους ηγετίσκους μιας παρακμάζουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ζει συνθήκες μεσοπολέμου.

Είναι τραγικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αγόμενος και φερόμενος πίσω από τη Γερμανία και την Τουρκία, αποδέχθηκε στην πράξη το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη και τον Δυτικό Βαλκανικό διάδρομο και τη μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο προσφύγων.

Ακόμα χειρότερα, η απόπειρα Τσίπρα να συνδέσει την εθελόδουλη ανερμάτιστη στάση του στους πρόσφυγες, εκλιπαρώντας «παραχωρήσεις» στο ζήτημα της μνημονιακής αξιολόγησης, δείχνει ανευθυνότητα και φτηνό μικροκομματισμό, ενώ συνιστά ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι.

Αυτές οι εξελίξεις καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα με στόχο μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δίκαιη και δημοκρατική που θα εφαρμόζει, πέρα από μνημονιακές κηδεμονίες, ένα πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης εκτός ευρωζώνης και σε σύγκρουση με την όλο και πιο αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου