Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πρόβα «Οικουμενικής» το Συμβούλιο Αρχηγών για το προσφυγικό.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πρόβα «Οικουμενικής» το Συμβούλιο Αρχηγών για το προσφυγικό.
ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΘΙΟΥΣ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα 01/03/2016

Σε μια κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας μίλησε τη Δευτέρα 29/2/2016 το απόγευμα  ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κέρκυρα, είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, πλήθος σωματείων εργαζομένων του νησιού, όπως των καθηγητών και δασκάλων, του προσωπικού των Νοσ/μείων, του Δήμου κλπ., επαγγελματικούς συλλόγους, συλλόγους αγροτών και κινήσεις πολιτών που υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε, επίσης, με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κων/νο Νικολούζο.

Λίγο πριν το μεσημέρι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τον Στέφανο Σαμοϊλη πρώην βουλευτή Κέρκυρας και μια πλειάδα τοπικών στελεχών της ΛΑΕ Κέρκυρας, περιόδευσαν  στη Λαϊκή Αγορά της Κέρκυρας, όπου συνάντησαν εντυπωσιακά θερμή υποδοχή και βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες, οι οποίοι εκδήλωναν μαζικά ενδιαφέρον και υποστήριξη για τις θέσεις της ΛΑΕ.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Κέρκυρας και δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε αντίστοιχα τοπικά κανάλια.

Το βράδυ η ΛΑΕ Κέρκυρας, μετά την επιτυχή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, πραγματοποίησε συνεστίαση σε ταβέρνα της πόλης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ". ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΠΛΟΚ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη Τύπου στα Κερκυραϊκά Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ άλλων τόνισε:

Η αποικιοκρατούμενη Ελλάδα των άβουλων, παραδομένων και υποτελών μνημονιακών κυβερνήσεων και μνημονιακών κομμάτων έχει αφεθεί να γίνεται “σάντουιτς” και να πολτοποιείται, πιεζόμενη από τη μια από την υποκρισία και το ρατσισμό της ΕΕ και από την άλλη από την τυχοδιωκτική, ανεύθυνη και επεκτατική πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν.

Η χώρα, παρά την προσφυγική πίεση που δέχεται, είναι πολιτικά παραλυμένη, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί άβουλη, παθητικά και μοιραία την κατάσταση να επιδεινώνεται, με την ίδια απλώς να προεξοφλεί τα χειρότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αυτήν την ώρα καμιά πρωτοβουλία διαμαρτυρίας και πίεσης ούτε προς τη FYROM και τις άλλες γειτονικές χώρες, ούτε κυρίως προς τη Γερμανία και την Τουρκία. Η κυβέρνηση, επίσης, δεν διεθνοποιεί το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό, ούτε ακόμα μόνο ευρωπαϊκό αλλά παγκόσμιο. Ούτε λαμβάνει δράση για να υπάρξουν πρωτοβουλίες καταδίκης από τον Ο.Η.Ε. των χωρών που κλείνουν τα σύνορα.

Η κυβέρνηση, επίσης, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ποινικών διώξεων σε βάρος κυβερνήσεων που κλείνουν τα σύνορα και οργάνων της ΕΕ που το ανέχονται, ενώ αυτές οι κυβερνήσεις πραγματοποιούν εγκλήματα απάνθρωπης συμπεριφοράς που συχνά ισοδυναμούν με μαζικές δολοφονίες κατά προσφύγων, εγκλήματα που μπορεί να χαρακτηριστούν ότι στρέφονται κατά της ανθρωπότητας.

Στο μεταξύ, όλα τα κεντροφιλελεύθερα κόμματα, Ένωση Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι, αξιοποιώντας την κυβερνητική αποτυχία και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο λαό αλλά και το προσφυγικό πρόβλημα, έχουν ''λυσσάξει'' να προτείνουν και να διεκδικούν εδώ και τώρα τη σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών για την προσφυγική κρίση.

Βεβαίως, όλες αυτές οι δυνάμεις χίλια Συμβούλια Αρχηγών και να γίνουν, δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν ως προς την άσκηση πολιτικής, παρά μόνο να προσθέσουν την χαμέρπεια και ευρω-δουλεία της τακτικής τους και την πλήρη υποταγή, χωρίς αντιρρήσεις, στους βρώμικους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Για όλες αυτές τις δυνάμεις της μνημονιακής, δήθεν, αντιπολίτευσης, το προσφυγικό είναι μόνο η αφορμή, για να βάλουν τις εξελίξεις σε τροχιά μνημονιακής οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς τον Τσίπρα!

Η μνημονιακή ''αντιπολίτευση'' οσμίστηκε το πολιτικό πτώμα που αντιπροσωπεύει ο νεομνημονιακός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ και βάλθηκε να περάσει στην ''οικουμενική'' αντεπίθεση για να εφαρμοσθεί, όπως αυταπατάται, το τρίτο μνημόνιο, να παγώσει τις ανατρεπτικές διεργασίες και να αποτρέψει πάση θυσία τις εκλογές, τις οποίες τρέμει και να πάρει τη ρεβάνς και το πάνω χέρι, ξεφτιλίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ως απολύτως ανίκανο και άχρηστο ακόμη και να διαχειριστεί, έστω, οτιδήποτε.

Η απάντηση της ΛΑΕ και των ριζοσπαστικών δυνάμεων οφείλει να είναι η ασυμβίβαστη ανάπτυξη των ενωτικών λαϊκών αγώνων και η διεξαγωγή εκλογών, ώστε να καταστούν ένα πρώτο σημαντικότατο βήμα ενίσχυσης των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, μεγάλης υποχώρησης του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ, πράγμα που θα δημιουργήσει μια δυναμική γρήγορης, ραγδαίας και βαθιάς ανατροπής στη ζωή της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου