Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μήνυμα της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας για τη νέα Χρονιά.

Μήνυμα της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας για τη νέα Χρονιά.

Κέρκυρα 01/01/2016
 
Το 2015 περνά στην ιστορία ως η χρονιά των μεγάλων προσδοκιών και των μεγάλων διαψεύσεων.
 
Ο ελληνικός λαός για έκτη συνεχή χρονιά δέχεται συνεχή πλήγματα από τις μνημονιακές πολιτικές που τον έχουν οδηγήσει σε μια απελπιστική κατάσταση. Την σκυτάλη της εφαρμογής των μνημονίων την έχει μια κυβέρνηση που εξελέγη τον Γενάρη με πρόγραμμα της αριστεράς και τώρα εφαρμόζει δεξιά πολιτική, η οποία μετέτρεψε το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ στους δανειστές.
 
Ο λαός μας για μια ακόμη φορά διαψεύστηκε, όμως η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί.
 
Μπροστά μας υπάρχουν τεράστια ζητήματα: το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί, η φορολογία των αγροτών, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι τα πεδία των νέων αντιλαϊκών επιλογών.
 
Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί. Το 2016 θα είναι η χρονιά έντασης των λαϊκών αγώνων, της επαναθεμελίωσης της Αριστεράς και του αντιμνημονιακού κινήματος σε μια νέα πιο στέρεα, ταξικά προσανατολισμένη και πραγματικά ριζοσπαστική-ανατρεπτική προοπτική.
 
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ εύχεται καλή και αγωνιστική χρονιά σε όλους τους Κερκυραίους και Κερκυραίες. Τους καλεί να μην υποκύψουν στο φόβο, στη μοιρολατρία, στον αποπροσανατολισμό, σε κάθε τέχνασμα που προωθούν για να περάσουν πιο εύκολα τα μνημόνια. Τους καλεί να βγουν στο προσκήνιο και να πάρουν την τύχη και την ζωή τους στα δικά τους χέρια, κόντρα στον μνημονιακό Αρμαγεδδώνα.
 
Η ελπίδα μπορεί να αναγεννηθεί, μέσα από τα συντρίμμια των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.
 
Το 2016 να γίνει η αφετηρία ενός μεγάλου μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και λαϊκών δυνάμεων για να φύγει η τρόικα και να απαλλαγούμε από τη μνημονιακή μπότα. Για μια Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική και ανεξάρτητη, στο δρόμο της ανάπτυξης και της δικαιοσύνης.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου