Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κέρκυρα 10/12/2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου), καθιερώθηκε σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Η φετινή επέτειος βρίσκει τη χώρα σε μια κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με δεκάδες καθημερινούς πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, με επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» στην Ειδομένη και προσαγωγές δημοσιογράφων, με στοίβαγμα ανθρώπων σε γυμναστήρια χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική.

Η κατ’ ευφημισμόν «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πλήρως εναρμονισμένη με τις επιταγές και τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητεί τον «εχθρό» ανάμεσα στους Τούρκους που «δεν περιορίζουν επαρκώς τις προσφυγικές ροές» και τους διακινητές πάσης εθνικότητας, παρακαλώντας τους «εταίρους» για ενίσχυση της καταστολής από την Frontex. Έτσι αντιλαμβάνεται το «πρόβλημα» και την «λύση» η κυβέρνηση. Και δεν λέει κουβέντα όμως για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν πολέμους και φρίκη, για τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα κλειστά σύνορα και τους φράχτες που υψώνονται, για τον φράχτη του αίσχους στον Έβρο που κάνει εκτροπή στην προσφυγική ροή και στέλνει μανάδες και μικρά παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Είναι και οι κρατούμενοι του Νοσοκομείου Κορυδαλλού, οι ξεχασμένοι και απόκληροι χωρίς δικαιώματα, είναι και οι απανταχού κρατούμενοι, οι τσιγγάνοι, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι μειονότητες, αλλά και, εν κατακλείδι, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά χάνει μέρος των κατακτημένων με αίμα δικαιωμάτων του στο βωμό των μνημονίων.

Ως Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες για την ανάκτηση των δικαιωμάτων του λαού μας και όλων των λαών του κόσμου, στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη, ισότιμη, ελεύθερη, σοσιαλιστική.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου