Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Ανάγκη απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
"Σεισάχθεια" για λαϊκές οικογένειες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κέρκυρα 03/11/2015

Η κατεύθυνση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποτελεί νέο μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σκάνδαλο υπέρ των τραπεζιτών. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την στήριξη της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωσης Κεντρώων, προβλέπεται να δοθούν από το δημόσιο γύρω στα 10 δις για τη «σωτηρία» των τραπεζών με ταυτόχρονη παράδοση του ελέγχου σε ιδιώτες, έλληνες και ξένους επενδυτές. Ταυτόχρονα το ΤΧΣ περνάει στον έλεγχο των «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΕΜΣ).

Με την ουσιαστική παράδοση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο των δανειστών, ανοίγει ο δρόμος της δήμευσης των λαϊκών κατοικιών, υποθηκευμένων ακινήτων και υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς και υποθηκευμένης αγροτικής γης.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τάσσεται κατά των επιλογών της κυβέρνησης. Είναι υπέρ της εθνικοποίησης-κοινωνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος, της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, της διαγραφής δανείων λαϊκών οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, καθώς και της εφαρμογής γενναίας «σεισάχθειας» σε δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με όρους επανεκκίνησης της οικονομίας και προώθησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τις κινηματικές δράσεις φορέων κατά των πλειστηριασμών Α' κατοικίας, καθώς και κάθε μορφής «αρπαγής» περιουσιών από ξένους και εγχώριους τοκογλύφους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου