Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Απερίφραστη καταδίκη στις βομβιστικές επιθέσεις – αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων.

Απερίφραστη καταδίκη στις βομβιστικές επιθέσεις – αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων.

Κέρκυρα 13/10/2015

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα την πρόσφατη βάρβαρη βομβιστική επίθεση ενάντια στη συγκέντρωση ειρήνης για το Κουρδικό στην Άγκυρα, που στοίχησε τη ζωή σε πολλές δεκάδες ανθρώπους.

Οι βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα είναι ένα ακόμη έγκλημα των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών που στοχοποιούν μόνιμα τα τελευταία χρόνια την Αριστερά και το Κουρδικό κίνημα. Είχαν προηγηθεί οι βόμβες στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Σουρούτς. Είχε προηγηθεί η εντυπωσιακή εκλογική άνοδος του HDP, που δεν υπερασπίζεται μόνο τα δικαιώματα των Κούρδων αλλά και είναι βασικός υποστηρικτής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ολόκληρου του Τουρκικού λαού, άνοδος που χάλασε τα σχέδια του Ερντογάν για ακόμη πιο αυταρχική αναθεώρηση του Συντάγματος.

Προφανής στόχος των βομβιστών δολοφόνων και των σκοτεινών κέντρων που βρίσκονται πίσω τους, είναι να δυναμιτίσουν το κλίμα πριν τις εκλογές στην Τουρκία και να ανακόψουν με την δολοφονική τρομοκρατία την ισχυροποίηση του ειρηνικού Κουρδικού κινήματος και τις ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όσους στην Τουρκία παλεύουν για ειρήνη, δημοκρατία, συναδέλφωση και προοδευτικές αλλαγές, όπως εκφράζουμε αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων για τα δικαιώματα τους.

Δεν  ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει μεγάλη ευθύνη για την κλιμάκωση της Συριακής τραγωδίας μέσα από την επικίνδυνη στήριξη που έχει δώσει στο «Ισλαμικό Κράτος» και άλλες αντίστοιχες ομάδες, παράλληλα με τις επιπτώσεις από τη συνολικότερη τυχοδιωκτική πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Συρία.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, αντί να στέλνει συλλυπητήρια στον Ερντογάν, να ακούσει την αγωνία του Σελαχατίν Ντερμιτάς, προέδρου του HDP που δήλωσε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος δολοφόνο».

Τονίζουμε την επιτακτική ανάγκη για την άμεση συγκρότηση μετώπου υπέρ της ειρήνης που θα διεκδικεί την παύση του πολέμου σε Ουκρανία και Συρία για να σταματήσει η χώρα μας να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα». Ενός μετώπου με λαϊκά χαρακτηριστικά που θα καταφέρει να βάλει τέλος στον πόλεμο, απόρροια του οποίου είναι και το οξυμένο προσφυγικό ζήτημα.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου