Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Κέρκυρα 27/08/2015

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας εύχεται σε όλους τους επιτυχόντες νέους καλή επιτυχία και καλή αρχή στη σταδιοδρομία τους. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους Κερκυραίους νέους φοιτητές και φοιτήτριες για την επιτυχία τους, καθώς και τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι νέοι φοιτητές μας αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το μέλλον αυτής της χώρας, και είμαστε σίγουροι ότι με την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αγωνιστούν για την προσωπική και κοινωνική πρόοδο. Οι νέοι μας θα είναι οι πρωτοπόροι που θα χτίσουν μια Ελλάδα δημοκρατική και ευημερούσα σε γερά θεμέλια στην οποία ο ελληνικός λαός θα ζει με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς, και τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα των ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο, ώστε το δικαίωμα στη πραγματική μόρφωση να αφορά όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Και τη φετινή χρονιά συνεχίστηκε η στρέβλωση του λυκείου (εξεταστικός χαρακτήρας εις βάρος της μόρφωσης) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα θέματα μεγάλης δυσκολίας σε βασικά μαθήματα έξω από την σχολική πραγματικότητα που όξυναν τον ανταγωνισμό, τις ταξικές διακρίσεις και οδήγησαν σε ψυχολογική εξόντωση πολλούς μαθητές. Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων σε συνδυασμό με τον περιορισμό των μετεγγραφών δημιουργεί νέα προβλήματα και αποκλεισμούς για την μεγάλη κατηγορία των φτωχών μαθητών.

Ταυτόχρονα, για τις λαϊκές οικογένειες των επιτυχόντων, ένας νέος κύκλος αγώνα και θυσίας θα ακολουθήσει, καθώς θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Τα τριτοβάθμια ιδρύματα, αποψιλωμένα από τις μνημονιακές πολιτικές, ελάχιστες υποδομές υποστήριξης διαθέτουν για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την αιμορραγία του έμψυχου κεφαλαίου από την οποία υποφέρει η πατρίδα μας, τη μετοίκιση ολοκληρωμένων επιστημόνων σε χώρες της Ευρώπης στις οποίες προσφέρουν την ενέργεια και την επιστημοσύνη τους για τη δική τους ανάπτυξη.

Οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και στην παιδεία θα οξύνουν παραπέρα αυτά τα προβλήματα. Κατά συνέπεια, η Λαϊκή Ενότητα δεσμεύεται να παλέψει για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα προσφέρει στα παιδιά και στους νέους όχι μόνο τα σύγχρονα εφόδια αλλά και μια μόρφωση που θα τους καθιστά ικανούς να διεκδικούν το μέλλον τους με τους καλλίτερους όρους και να γίνονται ολοκληρωμένοι πολίτες.

Μόνος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα για τη νεολαία για την κατάκτηση του βασικού δικαιώματος στη μόρφωση. Η Λαϊκή Ενότητα θα δώσει όλες της τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου